Slovenská reprezentácia získala Cenu Fair play M. Polóniho

21.06.2012 Bratislava

Bratislava 21. júna (TASR) - Cenou Fair play Michala Polóniho ocenili vo štvrtok v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton slovenský seniorský hokejový tím v rámci slávnostnej časti zasadnutia Rady SZĽH. Udelili mu ju za príkladnú reprezentáciu na tohtoročnom svetovom šampionáte vo Fínsku a Švédsku, na ktorom vybojovali strieborné medaily.

"Hráči prijali filozofiu trénera Vladimíra Vůjteka a prezentovali sa ako vyspelý jednoliaty kolektív so vzájomnou úctou, pokorou a rešpektom. Mužstvo okolo rešpektovaných osobností Zdena Chára, Miroslava Šatana, Michala Handzuša ani počas víťazného ťaženia nezabúdalo na odkaz legendárneho Pavla Demitru," uviedol SZĽH pri charakteristike aktuálnych vicemajstrov sveta.

Za najlepšiu hokejistku Slovenska vyhlásili reprezentantku Janu Kapustovú (Torpédo Moskovská oblasť). Najproduktívnejším hráčom I. hokejovej ligy sa stal Ján Románek (ŠHK 37 Piešťany) s 86 bodmi (39+47) v 56 zápasoch, ktorý sa zároveň stal aj najlepším útočníkom druhej najvyššej súťaže.

Najlepšími hráčmi I. hokejovej ligy podľa postov sa stali brankár Róbert Martoň (HC 46 Bardejov), obranca Ľubomír Škápik (Dukla Senica) a útočník Ján Románek. Cenu Dušana Pašeka pre najlepšieho strelca extraligy juniorov po základnej časti získal Michal Kluka (HC Nitra) s 29 gólmi v 26 zápasoch a Cenu Karola Faka pre najproduktívnejšieho hráča extraligy dorastu po základnej časti získal Róbert Lantoši (MsHK Žilina), ktorý v 41 stretnutiach dosiahol 83 bodov (47+36).
 

Vyberte región